, ,

Koşucularda Kalp Sağlığı

Koşu sporu ile ilgilenmenin sağlığımıza çok büyük olumlu katkıları olduğunun farkındayız ancak dikkat etmemiz gereken bazı hassas noktalar var. Kardiyovasküler sağlığımı korumak için antrenman ve yarış süresince bazı risk faktörleri ile karşı karşıya olabiliriz. Peki nedir bu risk faktörleri, birlikte inceleyelim.

Yol Bisikletinin Adaletsizliği

Sonny Colbrelli - 2021 Paris Roubaix Finish Çizgisinde Bu yazıyı “Kuzey’in Cehennemi” lakaplı Paris-Roubaix yarışını izledikten sonra yazmaya karar verdim. Bisikletin güzelliğini 2 yıl önce keşfettim ve her geçen…
, ,

UTMB – CCC 2021 Yarış Raporu

27.08.2021 Cuma günü UTMB® Mont-Blanc organizasyonu ile CCC (101 KM, 6100 m) parkuru koşuldu. Bu yazıda türlü zorluklarla erişilen ve unutulmaz geçen bir UTMB macerasını okuyacaksınız.
, , ,

Koşu Formu/Mekaniği Nedir ve Önemi

Bu makalemizde, koşu sporunda, sporcunun sakatlanmasına yol açan başlıca faktörler arasında yer alan, belki de en önemli faktör koşu formuna (koşu mekaniği), koşu formunun önemine, ideal koşu formuna ve son olarak koşu formunu geliştiren egzersizlere değineceğiz.
, ,

Sporda Etik

Aynı dereceyi aldığınız bir sporcuyla altın madalyayı paylaşır mıydınız yoksa tekrar yarışmak mı isterdiniz? Bitiş çizgisine çok az kala ayağı burkulan bir koşucu görseniz cut off u mu düşünürdünüz yoksa yardım etmeyi mi? Tüm bunlar bize bu yazının ne ile ilgili olacağının ipuçlarını veriyor sanki. "Etik" kavramını sporda ne kadar hayata geçirebiliyoruz?
, ,

Patikalardaki Tehlike: Kazıklı Humma

Çok zorlu patikalardan koşuyoruz. Doğa ile yaşıyor, toprak ile temas ediyoruz. Hatta bazen düşüyoruz. Çoğunlukla kalkıp devam ediyoruz. Fakat hangi tehlikeler ile karşı karşıya olduğumuzu için bilmiyoruz. Bu sebeple Kazıklı Humma yazısı özellikle patika koşucularını çok ilgilendiriyor. 
, ,

Patika Yarışlarının Zirvesi: UTMB

Bu yazımız, UTMB’yi anlatmak ve UTMB yarışına nasıl katılacağınıza dair, sizleri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Yazımızda, UTMB ve bünyesindeki yarışların içeriğinin anlatılmasının yanında UTMB kurası hakkında da bilgilere yer verilmiştir.
, ,

BOLD İle Uludağ Ultra Trail

Temmuz ayında Uludağ… Kulağa çok farklı geliyor, değil mi? Aynı zamanda gizemli…  Yaz gelince o beyaz örtünün altından neler çıkıyor diye düşündürüyor doğal olarak. Adı üstünde dağ. Ulu bir dağ. Yarışın…
, ,

Koşu Ayakkabılarına Genel Bakış

Koşu ayakkabısı seçimi çoğu kişinin zihnini kurcalamaktadır. En iyi koşu ayakkabısı kavramını somutlaştırmak için bazı kriterler tespit ettik. Bu yazıda sizler için seçilmiş bazı ayakkabı modeli önerileri de yer almaktadır.
, , ,

Koşu ve Nefes

Koşu sırasında soluk soluğa kalabilirsiniz. Doğru nefes almayı bilmek bu durumun önüne geçecek ve km'leri aşmaya sizi daha istekli hâle getirecektir. Öyleyse doğru nefes alabilmek nasıl olmalı göz atmaya ne dersiniz?
,

Patikada İlk Anı: Sapanca Ultra Maratonu

Sapanca Ultra Trail'de kendine meydan okumak... Patikanın heyecanını ilk defa yaşamak... Ve yapabileceğine inanmak... Bu hislere ortak olmaya ne dersiniz?
,

Fransa Bisiklet Turu Hatırası

Fransa Bisiklet Turu, (Tour de France) bisiklet sporunun en önemli organizasyonlarından biri... Bu heyecanı birebir yaşamak ister misiniz?