, , , ,

Patika Koşularında Baton Kullanımı

Patika koşucularının vazgeçilmezlerinden olan batonların, doğru teknikle kullanıldığı zaman koşu performansını olumlu etkilediği bilinmektedir. Bu etkinin oluşabilmesi için baton hakkında gerekli bilgiye sahip olmamız gerekmektedir. Bu makale koşuda baton kullanmanın faydalarından, baton kullanım tekniklerine kadar birçok konu ile ilgili faydalanabileceğiniz bilgileri içermektedir.
, , , ,

Koşucularda Sıvı Alım Stratejileri

Yeterli sıvı alımı, sporcunun her fiziksel aktivite durumunda dikkat etmesi gereken bir beslenme stratejisidir. Bu yazı kapsamında sporcularda sıvı gereksinimini etkileyen faktörlerin neler olduğu, hidrasyon durumunun değerlendirilmesi, sıvı kaybının önlenmesi ve yerine konması için sporcularda sıvı alım stratejileri ele alınacaktır.
, ,

Antrenman Bilgisi, VO2max Değeri ve Nabız Bölgeleri

Bu yazımızda, özellikle yüksek dayanıklılık gerektiren, koşu bisiklet ya da triatlon gibi branşlarıyla ilgilenen amatör sporcuların bireysel antrenman planlarını düzenlerken dikkat etmeleri gereken VO2max değerleri ve nabız bölgelerinden bahsettik.
, ,

OCR – Engel Parkuru Yarışı

OCR, dünyada popülerliği git gide artan hem beceri hem kuvvet hem de dayanıklılık gerektiren yeni bir spor türüdür. Bu yazımızda son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan bu yarış hakkında bilgi vereceğiz.
, ,

Bisiklet Formaları

Bisiklet yarışlarını izlerken, bazı bisikletçilerin formalarının farklı detaylara sahip olduğunu ya da tamamen farklı formalar giydiklerini fark eden ve bu farkların ne anlama geldiğini merak edenler için bu yazıda, “yol bisikleti formaları”ndan bahsedeceğiz.
, , ,

Koşu Yarışları Öncesi ve Sırası Karbonhidrat Alım Önerileri

Bu makalemizde, koşu yarışı öncesi karbonhidrat depolarının doldurulması ve yarış sırasında azalan enerji depolarının yenilenmesi, bu sayede performans gelişiminin sağlanması için yarış öncesinde ve sırasında temel karbonhidrat alım önerileri ele alınacaktır.
, , ,

Koşu Sporunda Kadın

Kadın, her alanda olduğu gibi mücadeleci kimliğiyle koşu alanında varlığını kanıtlamıştır. Bu yazı, kadınların koşu alanında karşılaştığı engellerden azim ve emekle nasıl kurtulduklarını, koşu sporunda "Biz de varız!" hikayesini nasıl oluşturduklarını anlatmaya çalışmıştır.
, , , ,

Bir Karşılaştırma: Patika ve Yol Koşusu

Bu yazımız patika koşusu ile yol koşusunun temel farklarından bahsetmektedir.
, , , ,

Maratonda Kabus : Duvara Çarpmak

Maraton yarışlarında sık sık duyduğumuz ve denk geldiğimiz, duvara çarpma hadisesi nedir? Neden meydana gelir? Bir makale incelemesi ile merak edilenleri sizler için yanıtlamak istedik.
, ,

Eğimli Arazide Koşu Performansını Etkileyen Faktörler

Patika koşusu, karmaşık ve performans tahmini zor olan bir spordur. Bununla birlikte, eğimli arazilerde koşmak gibi bir amacınız varsa, performans ile birebir ilişkili faktörleri bilmek ve gerekli donanımı kazanmak doğru bir yaklaşım olacaktır.
, , ,

0’dan 38’e… 6 Ayda BOLD’la Ultra’ya Yakın Delilik Hikâyesi

Bu yazıda koşuya nasıl başladığımı ve 6 ayda hayal bile edemeyeceğim 38km'yi tamamlamamın hikayesi var.
, , ,

Propriosepsiyon Antrenmanı ve Önemi

Koşucular hem performansların arttırmak, hem de sakatlanmamak adına birçok antrenman yaparlar. Tabii ilk başta akla güç, fartlek ve interval gibi popüler antrenmanlar gelir ancak bunların yanı sıra, bazı antrenman  türleri biliniyor…